Workshops

Home » Workshops

Wil je een Tiffany glas workshop volgen? Of ben je benieuwd naar de verschillende technieken die bij glasfusen worden toegepast? Op dit moment geven we workshops glasfusen waarbij jij je eigen ontwerp uitvoert binnen bepaalde maten. Geniet van een gezellige middag of avond met vrienden of familie en ga met je eigen kunstwerk naar huis.

Kies voor een Tiffany glas workshop of leer met een hotpot werken

Naast het volgen van een Tiffany glas workshop, bieden wij ook de mogelijkheid om een workshop te volgen voor fusen in een hotpot. Glasfusen is een manier voor het aan elkaar smelten van glas bij een bepaalde temperatuur. Hierdoor kun je op meerdere manieren hetzelfde ontwerp er anders uit laten zien. Dit kan bijvoorbeeld door telkens verschillende kleuren te gebruiken. Hotpot fusen betekent dat het glas gesmolten wordt in een speciaal oventje dat in een magnetron geplaatst wordt. De grootte van de kunstwerken wordt bepaald door de maat van de hotpot.

Neem deel aan een workshop

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een Tiffany glas workshop? Of wil je graag leren om met een hotpot te werken? Neem contact met ons op en vraag naar de verschillende mogelijkheden. Je bereikt ons door te bellen naar 06-42649776. Stuur je liever een e-mail? Mail dan naar info@dezelglass-art.nl. Je kunt het werk van eerdere cursisten op de website bekijken.

Glasfusing
Tiffany
Hotpot
Glas in Lood

Glasfusing workshop

Bij een glasfusing workshop ga je na een uitleg over wat je met glas kan doen, werken met een glasplaat.

Je maakt je eigen werkstuk aan de hand je eigen creativiteit of een meegebrachte afbeelding. Deze ontstaat doordat je zelf door het plaatsen van de glasstukken de invulling hieraan geeft. Op een later tijdstip worden deze versmolten aan elkaar, het fusen, in een speciale glasoven.

Je krijgt alle tijd die je er voor nodig hebt, we hebben geen eindtijd voor de workshop, we willen graag dat je tevreden naar huis gaat zonder het gevoel dat je hebt moeten haasten om het af te krijgen.

Je leert op zo’n middag of avond evt. snijden van glas, maar vaak wordt het een afbeelding met mozaïken tot stand gebracht. We gebruiken soms ook glaspoeders om het tot een mooi geheel te maken.

Het kunststuk gaat niet gelijk mee naar huis, omdat het nog in de oven moet,  waardoor het dus op een later tijdstip opgehaald zal moeten worden. Het kan ook evt. opgestuurd worden. Dit is wel op risico van de cursist. We pakken het goed in, maar 100 % zekerheid kunnen we niet garanderen.

Deze workshop is met max 5 personen

Mail ons info@dezelglass-art.nl

 

Tiffany workshop

We hebben wel een paar voorbeelden waar we ons aan houden die niet al te moeilijk zijn, omdat we er van uit gaan dat het mensen betreft die nog niet echt weten wat tiffany inhoud, en het snijden van glas is vaak al redelijk tijdrovend om dit te leren.

Bij deze workshop gaan we een werkstukje maken in tiffany techniek. Dit houd in dat we glas moeten snijden, en aan elkaar moeten maken met koperfolie en tin. Ook deze workshop is in een middag of avond, en zonder een eindtijd omdat we daar voor staan, geen druk, en graag met tevredenheid naar huis.

Dit kunststukje krijg je wel mee aan het eind van je workshop, omdat het gewoon klaar is!

Deze workshop is met max 5 personen

Mail ons info@dezelglass-art.nl

 

Hotpot workshop

Hotpot workshop is een workshop voor diegene die willen weten of dit iets is voor dat ze het ook daadwerkelijk aanschaffen en het eerst willen uitproberen, maar ook voor hen die een keer iets kleins als een paar oorbellen willen maken.

Je maakt in de workshop kleine glaswerkstukjes in de hotpot die in de magnetron geplaatst worden, en ik laat je dan wat mogelijk heden zien wat er mee gedaan kan worden.

Je kan dan zelf beslissen of het iets voor je is, en de verdere mogelijkheden zijn te zien op you-tube.

Deze workshop is met max 2 personen

Mail ons info@dezelglass-art.nl

 

Glas in Lood workshop

In de glas in lood workshop maak je een raam aan de hand van een voorbeeld in je eigen kleurstelling. Dit gekozen uit de beschikbare glassoorten.

 We leren je hierin de basisbeginselen van het glas in lood, zoals het uitrekenen voor de maat voering, het maken van de tekening hiervoor, het solderen en het kitten. Je leert dan ook de basis voor het snijden van het glas.

De workshop neem ongeveer 2 dagdelen in beslag en hierna kan het werkstuk gelijk mee naar huis.

Deze workshop is met max 4 personen

Mail ons info@dezelglass-art.nl

 

Werkstukken van cursisten

Hierin kunt u de werkstukken vinden van onze cursisten.
U kunt hier zelf zien dat het werken met glas voor iedereen een andere beleving heeft.

De op dit moment getoonde werkstukken zijn allemaal van een workshop ‘Glasfusen’.

Vragen? Neem contact met ons op!

*Bij een curusaanvraag graag het aantal deelnemer vermelden

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
Waarom kiezen voor Dezel Glass-art?

  • Maatwerk staat bij ons voorop!
  • Cursussen en workshops op aanvraag
  • Custom glaswerk mogelijk
  • Toepassingen met diverse technieken

Mail ons info@dezelglass-art.nl

Dezel Glass-Art